עוגת תופין אגוזים
16 מנות (ללא קרם): 945 קלוריות
16 מנות (עם קרם) : 1440 קלוריות
מנה אחת (ללא קרם): כ - 60 קלוריות
מנה אחת (עם קרם): 90 קלוריות
המצרכים:
4 ביצים גדולות או 5 קטנות
1/3 כוס קמח מצה מנופה
1 כף אבקת אפיה
כ – 1/2 כוס אגוזים קצוצים גס
3 כפות מים קרים
1 שקית פלאן
7-8 שקיות ממתיק מלאכותי
1/2 כפית קינמון
מצרכים לקרם:
3 כפות אבקת קקאו
50 גרם תמרים ללא גרעינים
1 כף מרגרינה
2 כפות טחינה גולמית
1.5 כוסות מים
8-10 שקיות ממתיק מלאכותי
1 כפית תמצית רום
8-10 שקדים מקולפים וחצויים לקישוט
אופן ההכנה:
משמנים תבנית אפייה מס' 22 או 24
מנפים קמח מצה עם אבקת אפייה.
קוצצים גס את האגוזים ומערבבים עם הקמח.
שמים בקערה את הביצים השלמות ומקציפים היטב, עד קבלת קצף מוצק ואוורירי.
מוסיפים את הממתיק המלאכותי תוך הקצפה, ובהוספה איטית את המים הקרים.
מוסיפים את שקית הפלאן וממשיכים להקציף היטב.
הבצק צריך להיות מוצק ואוורירי.
מבליעים לתוך הבצק בתנועות קיפול זהירות, את הקמח והאגוזים,ומוודאים שהקמח כולו נספג.
יוצקים את התערובת לתוך התבנית.
אופים בחום בינוני- נמוך (150 מעלות צלזיוס) למשך 35 עד 40 דקות, או עד שהעוגה עולה יפה ומשחימה היטב.
מוציאים מן התבנית רק לאחר שהעוגה התקררה היטב.
אופן הכנת הקרם
שמים בסיר קטן את התמרים ו – 1/4 כוס מים ומבשלים עד שיתרככו לממרח.
מוסיפים את הקקאו, יתרת המים והמרגרינה ומבשלים תוך בחישה עד קבלת ממרח אחיד ומורידים מן האש.
מוסיפים את הטחינה, הממתיק והתמציות ומערבבים היטב.
טועמים ואם צריך מוסיפים ממתיק.
מורחים על גבי העוגה ומקשטים בחצאי השקדים (16) מסביב, כך שכל מנה תסומן על ידי שקד.
בתאבון!